Lobbes
Lobbes

straathond krijgt nieuw baasje in Kusadasi

In Nederland hebben we vroeger altijd dieren gehad, Zowel honden als katten. Tot het laatste jaar met het oog op het vertrek naar Kusadasi in Turkije.

Vóór ons vertek was ik al aan het kijken naar hoe een hond te krijgen in Kusadasi. Nu is het beter maar toendertijd was het asiel alhier in Kusadasi een ramp. In ons hart ging ons hart uit naar deze honden maar gezien alle papieren rompslomp om de hond met ons mee te laten reizen naar Nederland op vakanties en de kosten wilden we niet het risico lopen een hond te nemen die vroegtijdig zou overlijden aan een of andere ziekte, Daarom zijn we gaan kijken in Didim waar het asiel een betere reputatie had qua hygiene en verzorging van de dieren.

We gingen eigelijk voor een jonge hond van een maand of 4, 5. Maar toen zag ik Lobbes, een hond van ongeveer 2.5 of 3 jaar. Een labrador, Hij had een andere Turkse naam maar die konden we niet onthouden.

We hebben Lobbes meegenomen en hebben daar nooit een seconde spijt van gehad. Maar we zijn ook dol op katten, Lobbes niet zo in het begin; hij vond het maar rare wezens en gedroeg zich daarom in het begin veel te lomp en te wild. Met een truukje hebben we hem geleerd zich in het bijzijn van katten rustig te gedragen. Al gauw zochten de katten zelf contact met Lobbes en nadat hij ze kon besnuffelen zonder een klap van de katten te krijgen was het goed.

Hond en kat

Lobbes en enkele kattenvriendjes

Nu zijn de katten en Lobbes de grootste vrienden. De katten slapen bij Lobbes in de mand. Hij raakt van streek als hij denkt dat onze katten worden bedreigd. Als ze onderling ruzie maken dan is Lobbes de scheidsrechter.

Ook voor ons is hij erg lief. Als we op vakantie gaan dan reist hij met ons mee. Onze buurvrouw zorgt voor alle straatkatten die bij ons komen eten. Geweldig! Als we maar kort weggaan dan zorgt ze voor Lobbes.

Voor wat betreft katten, het zijn er teveel om op te noemen al hebben ze wel allemaal namen. De meesten zijn aan komen lopen, sommigen die speciale zorg nodig hadden hebben we overgenomen via onze dierenarts. Sommigen zijn verdwenen, andere komen nog steeds.

We proberen zoveel mogelijk katten te laten steriliseren en castreren. Maar sommige katjes zijn mensenschuw en krijgen we niet te pakken hetgeen resulteert in ongewenste nestjes. Ook de katers laten we helpen want ongecastreerde katers kunnen elkaar lelijke wonden toebrengen als ze vechten om de dames en geven veel onrust.

[ssba-buttons]